Investeren in automatisering

Waarom een cobot naast een CNC-machine zetten?
Volgens velen is investeren in automatisering is tegenwoordig dé meest voor de hand liggende optie om het steeds groter wordende probleem in de maakindustrie, de krapte op de arbeidsmarkt, op te vangen. Maar ook het vrij maken van eigen mensen, door het repetitieve en soms belastende werk over te nemen met een cobot, is van grote waarde voor de weg naar meer rendement.

Door met deze extra helpende hand verder te automatiseren zal er een duidelijke verandering komen in workflows.
Niet alleen kan deze flexibel inzetbare cobotoplossingen veilig naast de mens werken, je programmeert deze cobot eenvoudig om ook na werktijd gewoon zelfstandig de productie de machine tending voort te zetten.

"Deze cobot beladingstafel is een automatiseringsoplossing die zichzelf snel terugverdiend."

De UniFlex wordt veelal ingezet om CNC-machines met (kleinere) series te be- en ontladen. De opspantechnologie van de CLAMPBOOSTER zorgt ervoor dat hij echt compleet flexibel inzetbaar is binnen elk machinepark.

De UniFlex is eenvoudig te installeren en te programmeren. Uw eigen flexibele industriele automatisering. Belading CNC-machine, polijsten, schuren of gewoon ompakken. Deze cobot neemt moeiteloos het repeterende werk over.

UniFlex met ClampBooster volledige CNC machine producten be- en ontlading

Met ClampBooster oplossing bent u geheel onafhankelijk van de samenstellingen van uw machinepark. Ongeacht het merk, deze automatische klembediening past eenvoudig op elke klem en is de laatste schakel in een volautomatische flexibele automatisering met de cobot.

Play Video about Volautomatische flexibele automatisering met de UniFlex cobot voorzien van de clampbooster automatische klemspanner

CNC freesmachines en draaibanken zelf automatiseren

In deze tijd zijn vooral de metaalbedrijven constant op zoek naar vakmensen en hebben ze een tekort aan personeel. Met de UniFlex is er nu een oplossing om eenvoudige repeterende taken te automatiseren. Romias Robotics brengt met deze serie multifunctioneel inzetbare

cobotstations de UniFlex 

een slimme oplossing op de steeds meer groeiende vraag om flexibeler en autonomer te kunnen produceren.
Deze UniFlex is een kant-en-klare cobot automatiseringscel, die routinetaken zoals machinelading uit handen neemt. Universeel: ongeacht het merk en Flexibel makkelijk te verplaatsen. Het beladen en ontladen van CNC-machines is wel de meest gebruikte toepassing momenteel, maar hij is met een groot bereik aan toepassingen inzetbaar. Denk aan bijvoorbeeld schuur-, slijp-, en polijstbewerkingen.
Daarnaast zijn er speciale cobot werkstations van de UniFlex voor specifieke industrieën, zoals de bakkers- en ijswereld. Hiervoor is een  RVS UniFlex model ontwikkeld met de functionaliteiten om taarten te decoreren, soesjes te vullen etc.

Snel aan de slag

‘Vooral mkb-bedrijven zien echter nog vaak op tegen het zelf aan het werk zetten van een robot. Met name de programmering van de bewegingen van de collaboratieve robot. De UniFlex maakt gebruik van een Fanuc CRX cobot. Deze robotarm is voor iedereen zeer toegankelijk. En met een beetje interesse voor robots en ervaring met smartphones zal de interface met de UniFlex cobot en de bediening ervan iedereen reuze meevallen.
De experts van Romias nemen je bij installatie aan de hand en zorgen ervoor dat alles bekend is. Klanten kunnen hem zelf configureren, plaatsen en gebruiken. Je hoeft geen expert te zijn in automatisering. Want na een korte cursus van onze Romias-specialist kan iedereen deze cobot programmeren. 

Uiteraard is er ook de optie om samen te kijken naar ene service overeenkomst waarbij u geheel ontzorgd wordt. Wij staat altijd voor u klaar op uw weg naar prestaties. Romias Robotics, your path for performance!

Ontwikkeld door Romias

Romias Robotics is gespecialiseerd in ontwikkeling van slimme klantspecifieke industriële automatiseringsoplossingen voor de metaalindustrie.
Deze metaalbewerkingsbedrijven hebben de laatste decennia bewezen uit te blinken in reageren op de marktvraag. Veelal veel flexibeler en efficiënter produceren om concurrerend te kunnen blijven met o.a. de lageloonlanden.

Deze ontwikkeling vraagt ook steeds meer van de automatisering en met name een gebruiksvriendelijke en snelle programmering. Romias staat bekend voor het ontwikkelen en programmeren van intuïtieve besturingen.
Ook de UniFlex profiteert van de unieke oplossingen, die ontstaan vanuit passie voor automatisering binnen Romias Robotics. Het hoge bedieningsgemak en het brede instelbereik zorgen ervoor, dat dit robotstation al rendabel inzetbaar is bij kleine seriegroottes. De terugverdiendtijd van de UniFlex is dat ook verbazend goed voor iedereen.

Ga naar ons YouTube kanaal