Palletizers - geautomatiseerd stapelen

Waarom met een cobot de pallets beladen?
Het stapelen van dozen of producten direct van de band is repeterend en fysiek vaak belastend werk dat eenvoudig door robots overgenomen kan worden. We kijken samen naar de dimensies en gewichten van de fabrikaten om zo te bepalen welke cobot en lift er nodig is om feilloos te integreren in de productieprocessen.

De producten of verpakkingen worden in een passend tempo  en met een constant accuratie op een pallet gestapeld door het UniFlex cobotstation. Daarnaast zorgt deze vorm van automatisering, met palletizers, voor het vrijmaken van de eigen mensen, door deze repetitieve en vaak fysiek intensieve werkzaamheden over te nemen.

"Deze cobot kan zonder omheiningen flexibel en veilig naast de mens werken in het productieproces."

De investering in de cobot palletizer heeft over het algemeen een zeer goede return on investment. En staat de UniFlex voor de weg naar meer rendement.

Door met deze extra helpende hand te automatiseren zal er een duidelijke verandering komen in workflows. Niet alleen kan deze flexibel inzetbare cobotoplossingen veilig naast de mens werken, deze palletizermachine is de schakel tussen productie-automatiseringen en logistieke automatiseringen met mobiele robots.

De cobotoplossing met de UniFlex Palletizer voor logistieke handelingen binnen uw proces geautomatiseerd

Snel aan de slag

‘Vooral mkb-bedrijven zien echter nog vaak op tegen het zelf aan het werk zetten van een robot. Met name de programmering van de bewegingen van de collaboratieve robot. De UniFlex maakt gebruik van een Fanuc CRX cobot. Deze robotarm is voor iedereen zeer toegankelijk. En met een beetje interesse voor robots en ervaring met smartphones zal de interface met de UniFlex cobot en de bediening ervan iedereen reuze meevallen.
De experts van Romias nemen je bij installatie aan de hand en zorgen ervoor dat alles bekend is. Klanten kunnen hem zelf configureren, plaatsen en gebruiken. Je hoeft geen expert te zijn in automatisering. Want na een korte cursus van onze Romias-specialist kan iedereen deze cobot programmeren. 

Uiteraard is er ook de optie om samen te kijken naar ene service overeenkomst waarbij u geheel ontzorgd wordt. Wij staat altijd voor u klaar op uw weg naar prestaties. Romias Robotics, your path for performance!

Ontwikkeld door Romias

Romias Robotics is gespecialiseerd in ontwikkeling van slimme klantspecifieke industriële automatiseringsoplossingen voor de metaalindustrie.
Deze metaalbewerkingsbedrijven hebben de laatste decennia bewezen uit te blinken in reageren op de marktvraag. Veelal veel flexibeler en efficiënter produceren om concurrerend te kunnen blijven met o.a. de lageloonlanden.

Deze ontwikkeling vraagt ook steeds meer van de automatisering en met name een gebruiksvriendelijke en snelle programmering. Romias staat bekend voor het ontwikkelen en programmeren van intuïtieve besturingen.
Ook de UniFlex profiteert van de unieke oplossingen, die ontstaan vanuit passie voor automatisering binnen Romias Robotics. Het hoge bedieningsgemak en het brede instelbereik zorgen ervoor, dat dit robotstation al rendabel inzetbaar is bij kleine seriegroottes. De terugverdiendtijd van de UniFlex is dat ook verbazend goed voor iedereen.

Ga naar ons YouTube kanaal