Frequently Asked Questions

De CRX - collaboratieve robot-serie van FANUC is veilig, flexibel, snel te implementeren en eenvoudig te programmeren. Ze zitten vol met sensoren en reageren direct op weerstand. Daardoor kunnen deze robotarmen samen (collaboratief) met de mens werken. Collaboratieve robots winnen steeds meer terrein en worden steeds meer ingezet vanwege hun veelzijdige, kostenbesparende en met name gebruiksvriendelijke automatisering. De UniFlex cobot is uitgerust met de bekende betrouwbaarheid van de FANUC CRX cobot-serie. Altijd het model met de verlengde robotarm en standaard met de CRX 10iA/L. Hier bestaat de mogelijkheid te kiezen voor een cobot die een hogere payload aankan zoals de CRX 20iA/L. We kijken hier graag samen met je naar de beste opties. Gegarandeerd een 8 jaar onderhoudsvrije werking en betrouwbaarheid om te voldoen aan de productiebehoeften van de hedendaagse fabrikanten.

De CLAMPBOOSTER is het missende stukje in de puzzel naar een flexibele en volledige automatisering van het CNC-machine park.
Elke freesmachine of draaibank kan bedient worden door de cobot van de UniFlex. Deze Fanuc CRX met verlengde arm, voorzien van de clampbooster op de OnRobot grijper, maakt deze flexibel inzetbare automatisering tot de ultieme universele machine automatisering.

Zonder te moeten investeren in grote en compliceerde systemen kun je met de CLAMPBOOSTER zowel hydraulische als pneumatische klemmen bedienen en op die manier het productieproces compleet automatiseren. Je hoeft de machine niet volledig te verbouwen om rekening te moeten houden met de verschillende maatvoeringen, de CLAMPBOOSTER is eenvoudig te integreren op de UniFlex, die er daarna eenvoudig mee te programmeren is.

De CLAMPBOOSTER is compact en intelligent. Elke klem weet hij zelf slim te openen en sluiten, op het bijgeleverde scherm zie je precies wat hij doet.

Bekijk de CLAMPBOOSTER

De cobot op de UniFlex kan een payload van 10 kg aan. Afhankelijk van de grijper kunnen onze specialisten vertellen wat de beste optie is voor de producten die de collaboratieve robot moet hanteren. Met de standaard grijper adviseren we een gewicht van rond de 5 kg

Romias zal bij diverse evenementen de UniFlex aan het grote publiek laten zien. Uiteraard ben je altijd welkom om bij ons de mogelijkheden en interactie met de cobot te ervaren. Waarschijnlijk spreken de verschillende video's al voor zichzelf, maar mocht er vragen zijn, onze productexperts staan elke dag klaar voor tekst en uitleg en nodigen jullie graag uit in ons Experience Center!

Ook hebben we de mogelijkheid de UniFlex automatische beladingstafel op locatie te demonstreren. Laat ons alle vragen en ideeën weten door een mailtje te sturen naar uniflex@romias.nl

De jongste telg in de UniFlex serie is de bakery edition.
Bakkerijen en banketbakkers kunnen hiermee eenvoudig reperterende werkzaamheden automatiseren en zo de bakkers zich laten focussen op hun kennis en liefde voor het ambacht van brood en banket.

Eenvoudig te reinigen
Het RVS design zorgt ervoor dat het cobot werkstation simpel te reinigen is